Skillnaden mellan Perifit och Perifit +

Odoo • Image and Text

Perifit + är Perifits lillasyster - Den nya generationen med andra ord! 

Peifit + är mindre än Perifit i både längd och diameter, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som upplever att Perifit är för stor. Perifit + är böjd och mer flexibel i designen vilket hjälper den att passa bättre i den vaginala kanalen och låter dig träna i mer "verklighetstrogna" positioner än vad du kan med Perifit. Du kan träna liggande, stående, sittande, gående, under träning och amning. Vi har även ändrat sensorns orientering på Perifit + för ännu mer exakta mätningar. 

Observera: Perifit och Perifit + är två olika enheter. För dig som tidigare använt Perifit och som nu använder perifit + eller överväger att införskaffa dig en Perifit + är det värt att notera att din sammandragningskvalitet och statistik med Perifit + mest troligt kommer att variera från det du var van vid med Perifit. Det är inget att oroa sig för; det viktiga är att du kan träna utan problem och känner förbättringar i dina symptom och dagliga liv. Det är inte användbart att jämföra din statistik mellan Perifit och Perifit +, snarare ta Perifit + statistiken som en ny baslinje. 

Vilken ålder kan man börja använda Perifit och Perifit +?

Det finns ingen åldersgräns när det gäller bäckenbottenträning och användning av medicinska produkter som Perifit och Perifit +. Men tänk på följande: 

  • Även om vaginan är töjbar är det viktigt att överväga storleken på proben. Den del av Perifit som man måste sätta in i vaginan är 8,3 cm lång och har en maximal diameter på 2.8 cm. 

  • Innan första samlaget kan insättningen av medicinska produkter som Perifit och Perifit+ vara smärtsamt och orsaka bristning av mödomshinnan. 

  • I ung ålder har medicinsk forskning funnit att hållning oftare är orsaken än bäckenbotten när det gäller problem med inkontinens. Prata med en specialist för att säkerställa att du har rätt diagnos. 

Odoo • Text and Image

Bra att veta

Vad kan orsaka smärta eller obehag 

Fel storlek: Varje kvinna är unik, och likaså anatomin. Ibland, särskilt om din vaginala hålighet är mindre än genomsnittet, kan Perifit och Perifit + helt enkelt vara olämplig.

För mycket träning: Finns det något som för mycket träning? Svaret är ja! Precis som för mycket träning på gymmet kan stå i vägen för dina träningsmål kan för mycket träning av bäckenbottenmusklerna leda till muskulär trötthet och värk. Vanligtvis kan du efter för mycket träning känna "mensliknande" smärta i nedre delen av buken, vilket kan pågå i en dag eller två efter träningen.

Kvinnliga hälsospecialister rekommenderar inte träning i mer än 15 minuter per dag, 3 gånger i veckan. Om du inte har gjort Kegel-övningar innan du började använda Perifitprodukterna kan det vara en bra idé att begränsa dig till 5 minuter per dag. 

Om du upplever smärta orsakad till för mycket träning är lösningen helt enkelt att vila i ett par dagar och återuppta träningen med begränsade sessioner på 5 minuter varannan dag. Öka sedan gradvis varaktigheten på sessionerna tills du når 10 till 15 minuters sessionstid. 

För lite glidmedel: Om du inte använder glidmedel när du sätter in Perifit eller Perifit + så uppmuntrar vi att du börjar med det. Din upplevelse av träningen kommer bli mycket smidigare och även säkrare med vattenbaserat glidmedel. Förutom smärtfri införande undviker du även irritationer och infektioner som kan orsakas av friktion vid införandet. 

Men självklart är rätt mått viktig. För mycket glidmedel kan få din Perifit att glida ut. 

Vaginal torrhet: Vaginal torrhet är ett vanligt tillstånd som kan ha olika fysiska eller psykologiska orsaker. Det är intimt kopplat till vaginal mikrobiota och östrogennivåer. I vissa fall kan kvinnor med detta tillstånd uppleva lätt blödning efter att ha satt in Perifit (eller något annat objekt). Om du påverkas av vaginal torrhet är första reflexen att använda en extra mängd vattenbaserat glidmedel. Men vi rekommenderar att du frågar din gynekolog för en lösning som passa din situation. 

Symptom för förklimakteriet och klimakteriet: Klimakteriet är en viktig övergångsfas för kroppen och det kan framkalla olika symptom som vaginal torrhet, överkänslig vaginal slemhinna och obalanserad mikrobiota. Vissa av dessa symptom kan börja under förklimakteriet, vilket är en övergångsperiod före klimakteriet. 

De flesta av de ovan nämnda symptomen resulterar i en känsla av smärta eller irritation vid införandet av externa enheter i den vaginala håligheten eller under samlag. Det finns flera lösningar för att underlätta övergången genom klimakteriet, och vi rekommenderar att du rådfrågar din gynekolog för att hitta den lösningen som passar bäst för dig. 

Allergisk mot silicon: Även om Perifitprodukterna är tillverkat av medicinskt silicon och testar i laboratorium, kan vissa kvinnor uppleva allergi mot silikon. Detta är ett sällsynt men existerande tillstånd. Allergi går ofta hand i hand med en inflammation och känslan av att hela den vaginala håligheten är svullen. Vid allergi kan du fortfarande använda perifitprodukterna med en kondom. 

Vad ska du göra om du provat allt?: I detta fall bör du först använda Perifit med en kondom. Om du fortfarande känner smärta, sluta använda din Perifit och kontakta vårt oss. Men viktigast av allt rekommenderar vi stark att du kontaktar din gynekolog för att fastställa roten till problemet. 


Jag har vaginal blödning efter jag använt Perifit 

Detta ganska sällsynta fall har setts tidigare. Oroa dig inte, lätt vaginal blödning kan förekomma och behöver inte nödvändigtvis betyda något dåligt. Den upprepade handlingen att kontrahera dina bäckenbottenmuskler under knipövningar, plus den fysiska kontakten mellan Perifit-enheten och de vaginala väggarna, kan ha effekten att lossa eller flytta normala vaginala sekretioner, och därför kommer bara mer eller mindre tidigare sekretioner ut ur vaginan. Med det sagt rekommenderar vi fortfarande att du slutar med Perifit under en period och tar dig tid att avgöra om det du observerar ör normal vaginal blödning eller inte. Du kan alltid kontakta din gynekolog om du har något tvivel. Om du har vaginal blödning efter penetration, bör du inte använda Perifit innan du konsulterar med din gynekolog.