FAQ - Vanliga frågor & svar om Perifit

Nedan hittar du de vanligaste frågorna gällande Perifit bäckenbottentränare

Perifit fungerar med följande: 

  • Iphone från och med modell 4S och framåt 

  • Ipad från och med modell 3 och framåt 

  • Enheter med Android version 4.4. och framåt 

2,8 cm bred

8,3 cm lång (längd som förs in)

11,4 cm lång (från topp till handtag)


Precis som med tampong och menskopp kan Perifit användas även om du har en spiral. Det finns en liten risk att spiraltrådarna fastnar i det du stoppar in, så var alltid försiktig när du tar ut Perifit. 

Perifit är gjord i medicinskt graderad silikon, 100% vattentät och har genomgått flera omfattande tester gällande risk för irritation, vad som händer när den tappas, utsätts för vatten, värme etc.

Eftersom Perifit är vattentät och i medicinskt graderad silikon så är den väldigt enkel att tvätta. Använd mild tvål och varmt vatten efter varje användning. Vi rekommenderar att du använder en tvål med kroppsvänligt pH-värde som är snällt mot underlivet. 

Använd inte Perifit när du är gravid. Tillverkarna har av etiska skäl inte testat Perifit på gravida kvinnor och effekten av att använda en ansluten Kegel-tränare under graviditet är därför okänd. Vänta minst 6 veckor efter graviditeten innan du börjar använda Perifit igen. 

Perifit togs fram tillsammans med en grupp välkända forskare inom biofeedback och bäckenbottenträning. Flera studier visar att kvinnor som får biofeedback (återkoppling av din prestation i appen, efter ett träningspass) under träning är en av de som får den mest effektiva bäckenbottenträningen. Direkt kraftmätning är också den mest effektiva mätningen, vilket Perifits två sensorer möjliggör. 

Perifit är gjord för att klara av 1000 stycken 10 minuter-långa träningspass. Om du till exempel använder Perifit tre gånger i veckan så räcker den i minst fem år! 

Om batteriet tar slut inom fem år får du en helt ny Perifit kostnadsfritt. Om batteriet tar slut efter fem år kan du kontakta oss för att få en ny enhet för endast 50 USD. 

Hittar du inte svar på din fråga?