Om oss

Affärsidé

Solann är ett svenskt medicinteknisk företag som fokuserar på kvinnohälsa och operationsprodukter. Solann etablerades 2004 och har sedan dess vuxit till att bli en viktig leverantör till vårdpersonal över hela Sverige. Idag är vi på Solann aktiva i Sverige, Norge och Danmark, med huvudkontor i Stockholm. 

På Solann tror vi på innovation. Vi tror att nya produkter kan leda till fantastiska ting och göra en stor skillnad för kvinnor. Vissa företag är rädda för förändring, men på Solann välkomnar vi innovationer som kan driva marknaden framåt. 

Vision

To continuously find new ways of improving women's health.

Mission

To everyday challenge ourselves to deliver the best solutions for every woman, in every stage of her life. 

Karriär

Vill du bli en del av vårt härliga team? Kolla om vi har några lediga tjänster: 


Möt våra anställda


Company team

Ann Strålman

VD

Tel: +46(0)70 620 88 80

E-mail: ann@solann.se
____

Ann grundade företaget 2004 och har sedan dess varit med och utvecklat det till vad det är idag. Hon har en medicinsk grundutbildning och har varit aktiv i läkemedelsbranschen och medtech branschen i över 20 år. Ann startade företaget med produkterna Homepump och ON-Q, vilket hon än idag brinner för, då det bidrar till att Nöjda patienter går hem®. Sedan starten har det utvecklats till nya produkter och nya sätt att skapa nöjda patienter. På fritiden gillar hon att plocka svamp i skogen, åka slalom och yoga med väninnorna. 

Fun fact! 

Ann har tidigare jobbat som pilot. Hon har även inseminerat kossor med tjursperma, vilket kanske var vad som väckte intresset för våra inseminerings-produkter?

Company team

Sebastian Streijffert

Produktspecialist & Inköpsassistent

Tel: +46(0)70 620 88 09

E-mail: sebastian@solann.se
____

Sebbe är sedan tidigare kock men lämnade hackandet och fräsandet bakom sig för nya utmaningar. På Solann började han som orderadministratör men har nu vuxit in i dubbla roller som inköpare och produktspecialist. Har ni några frågor om produkter inom gynekologi så är det Sebbe som är experten! Eftersom han sadlar dubbla roller så fixar han inte bara bra priser utan även snabba leveranser till sina kunder. På fritiden njuter av att prova nya, extremt överprisade, ölsorter.

Fun fact! 

Sebbe är en liten jäkel på att skruva bowlingkloten när vi har AW, tyvärr är det inte många klot som träffar rätt. 

Company team

Cissi Bendz

Produktspecialist 

Tel: +46(0)70 620 88 83 

E-mail: cissi@solann.se
____

Cissi har lång erfarenhet som produktspecialist och har tidigare arbetat på bland annat ConvaTec och Abena. Innan dess har hon även jobbat på Lindt. Vi som älskar choklad! Cissi utgår ifrån region Kalmar och för regionerna Skåne, Halland, Kalmar, VGR, Jönköping, Kronoberg och Blekinge. Hennes specialistkunskap är inom våra omrården Provtagning, Engångs- och Flergångsinstrument, samt inkontinens- och prolapsringar.

Fun fact! 

Cissi är född i april, precis som alla hennes fyra barn är. Sammanträffande eller ville Cissi endast ha vädurar och oxar? Om så är fallet har Cissi tur även på Solann, för här är vi tre vädurar och en till oxe. Kan du gissa vilka?

Company team

Linda Strålman

Produktspecialist & Marknadsföringsansvarig

Tel: +46(0)70 541 65 75

E-mail: linda@solann.se
____

Linda har studerat allt för länge och kom äntligen till arbetsmarknaden år 2020 efter studier i Lund, Sydney och Chicago. Hon har en Master i internationell marknadsföring och brand management och sköter idag en stor del av företagets marknadsföring och kommunikation. Hon har även varit ansvarig för rekryteringen under året, vilket hon skött galant då det bidragit till många nya härliga kollegor. Linda har nu under ett års tid letat lägenhet och TILL SLUT hittat en. Ingen är gladare än vi på kontoret som slipper ge input på hennes lägenhetsprospekt på Hemnet. 

Fun fact! 

Linda är företagets egen mensexpert och lär killarna på företaget nya saker varje vecka. 

Company team

Hugo Lundbäck

Ekonomiassistent

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: hugo@solann.se
____

Hugo tog studenten 2019 och har tidigare jobbat med kundservice på ett spelbolag på Malta. I ett år hade han rollen som orderadministratör hos oss och har nu gått över till rollen som ekonomiassistent. Hugo började hos oss våren 2021 och en månad efter start så var han med och sprang nära tre mil tillsammans med oss på loppet Ragnar Lake. När vi sa att vi tar för givet att han ska springa med oss under arbetsintervjun trodde han att vi skämtade. Skrattar bäst som skrattar sist tänkte vi! Men Hugo imponerade på alla under loppet och nu verkar det som han fått mersmak då han tjatar varje vecka att vi ska ut och springa tillsammans... :-)  

Fun fact! 

Innan Hugo började på Solann hade han inte sprungit mer än 2km i hela sitt liv. Det var dessutom fem år sedan.

Company team

Alex Joel

Orderadministratör

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: alex@solann.se
____

Alex tog studenten 2021 och har jobbat extra hos oss på Solann under hela sin gymnasietid. Efter gymnasiet tog han sig till varmare breddgrader, närmare bestämt Malaga, Spanien, där han jobbade inom kundservice. Våren 2022 bestämde han sig för att flytta hem igen och arbetar nu heltid hos oss som orderadministratör. När du lägger en beställning är det Alex som packar den och ser till att du får den.

Fun fact! 

Alex är stolt vegan och missar inte ett tillfälle att argumentra kring varför det är bättre för både djur och miljö. Vi tror därför att Alex är väldigt nöjd med att vi endast serverar vegetariskt på våra möten.

Company team

Vilma Grahn Lindahl

Marknadsföring

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: vilma@solann.se
____

Vilma pluggar Media, kommunikation och PR vid Örebros universitet och tar examen januari 2023. Vilma började på Solann med en praktik inom marknadsföring under sommaren 2022. Idag är arbetar hon deltid med marknadsföringen samtidigt som hon pluggar sin sista termin. Vilma är med och planerar alla våra kampanjer, samt uppdaterar våra sociala medier. Håll utkik på vår Instagram, Facebook och LinkedIn  efter uppdateringar om produkter, vad som händer på kontoret, nya leverantörer och mycket mer. 

Fun fact! 

Vilma är en fena på padel och ger de andra på kontoret en rejäl match ute på plan när vi har vår gemensamma träningstimma. 

Company team

Nelly Strålman

Assistent

Tel: +46(0)8 583 560 60

E-mail: nelly@solann.se
____

Nelly tog, precis som Alex, studenten 2021. Hon har jobbat extra hos Solann under sin gymnasietid och nu är hon tillbaka på Solann som assistent. Under vintersäsongen flyttar Nelly norrut och bosätter sig i Åre där hon åker snowboard och njuter på fjällivet. Är det kanske där vi borde öppna ett till kontor? På Solann varierar Nellys arbetsuppgifter från alltifrån att fota produkter, ta emot inleveranser, mata in nya produkter i vårt affärssystem, till att sortera mappar och köpa fika :-)

Fun fact! 

Nelly älskar djur och drömmer en dag om att bli veterinär. Kanske startar hon Solnelly och riktar in sig på djurvården istället?